Local Weather

Thurles
Intermittent clouds
0°C
real feel: -2°C
wind speed: 2 m/s SSW
sunrise: 8:09 am
sunset: 4:26 pm
 

Archives

Sunday 27th August 2017 – Dualla Show, Cashel, Co. Tipperary

Doing anything special on Sunday 27th August 2017 next?

Answer NO!

Well why don’t you and your family join everyone else, just 5km outside of Cashel, in Co. Tipperary, where the Dualla Show will be taking place.

Set against the picturesque backdrop of the historic 18th century Ballyowen House,  here every year you will find a broad mix of agricultural events; machinery; food stalls and kids’ entertainment.

One of this year’s big attractions this year, will be the FREE Big Top Circus – Circus Gerbola!  This year the free family and children’s entertainment will be second to none; with a FREE Big Top Circus running throughout the day, featuring clowns, jugglers, acrobats, daredevil tightrope walking, and a host of other speciality acts. The circus will perform four, forty-five-minute shows; starting at 1.00pm, so there is plenty of opportunity for everyone to view.

So too returns the incredible Tipperary Truck Show, same promising to be the biggest yet to date, with hundreds of trucks forming a true viewing spectacle.

RTE and TV3’s Chef Adrian Martin will be on hand; running cookery demonstrations throughout the day, while the Grand Prix Show Jumping and Livestock Shows will highlight the best in horses, cattle and sheep from around Ireland. This year’s livestock section alone has over 100 cattle and sheep classes, with two new classes added; Best Traditional Breeding female and Best Continental Breeding female, plus a prize of €500 cash for the Best Pair in Show. In the sheep section, exhibitors will compete in ewe, lamb, hogget and ram classes, with the highlight being the Champion Zwartbles.

For lovers of motor vehicles, the VAG Car Show is back for its second year, with some of the best in modified and classic cars.  A dedicated Volkswagen / Audi group car show that also includes Seat, Skoda and Porsche cars, will offer a rare opportunity to view some of the best in highly modified vehicles.

This year’s dog show is expected to be the biggest yet to date, with classes open to all canines, (both Mongrel and Pedigree), with two judges on hand to help get through a large number of entrants.

Featured also will be:- Modified Tractor Pulling; ‘Tug O’War’ competitions; Wrestling; a Food Village; an Emergency Services Display (Crash response re-enactments); An Auction; Local and National Trade Stand Exhibits, and most importantly a secured ‘Kidszone’, with 10 totally FREE Bouncy Castles, running non-stop, to ensure all young people are fully entertained.

The whole event is planned to ensure both you and your family enjoy a truly great one day break so looking forward to meeting with you on Sunday 27th August 2017.

Approx. Starting Times of each Event and its Duration.

09:30  Show Jumping commences – continues all day.
11:00  Tractor Pulling – continues all day.
11:30  Judging of cattle and sheep commences – continues all day.
12:45  Wrestling – 30 mins.
13:00  Circus Gerbola – 45 mins.
13:00  Tug of War commences – 3 hours.
13:30  Chef Adrian Martin – 45 mins.
13:45  Wrestling – 30 mins.
14:00  Dog Show – 2 hours.
14:15  Circus Gerbola – 45 mins.
14:30  File Services Demonstration – 30 mins.
14:45  Chef Adrian Martin – 30 mins.
15:00  Wrestling – 30 mins.
15:30  Prize Giving VAG CarFest – 15 mins.
15:45  Chef Adrian Martin –  30 mins.
16:00  Circus Gerbola – 45 mins.
16:00  Monster Auction – 1 hour.
16:15  Vintage Mementos – Presentation 15 mins.
17:00  Chef Adrian Martin – 30 mins.
17:00  Wrestling – 30 mins.
17:30  Circus Gerbola – 45 mins.

Important Notices for Visitors:
Parking:
Substantial car parking is available on site with just a short walk to the show grounds. Stewards will assist visitors on arrival.
Disability Parking and Mobility Assistance:
Disability parking is adjacent to the main entrance & the Ticket Cabin, with a very short walk to the show entrance. Here you can find disabled parking and our mobility assistance vehicle will be running all day around the main show grounds. Starting from the ticket entrance it will follow a route with a number of drop off / pick up points around the showgrounds. If you have any particular requirements please contact Michael on Mobile Tel: No. (087) 253 2406 in advance, to ensure needs where practicable, are fully met.
Food, Toilets, and other Facilities:
A food village area will provide a wide variety of hot and cold foods throughout the day.
Toilets are provided & sign posted on site.
A Baby-Changing area can be found, located behind the main stage, close to the ‘Kidszone’.

Gates will open to the public at 11.00am. Entry for adults is €15, while young people aged 16 and under are free.

Facebooktwittergoogle_pluslinkedinmail

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

  

  

  

five × four =